2008-09-23 13:29:06• hírek • Szatmar.ro

Elvesztette első helyét az Urziceni

Vereséget szenvedett az Urziceni, pontot vesztett a Rapid, nyert a Dinamo.

A labdarúgó román bajnokság 8. fordulójában három találkozó is hétfőre maradt, mert hét közben több csapat is az UEFA-kupában volt érdekelt.

A nap első mérkőzését Brassóban rendezték, ahol a Rapid vendégeskedett. A fővárosi csapat nincs a legjobb formában, az utolsó két bajnokiját elveszítette és az UEFA-kupában is vereséget szenvedett. A csapat formáját „sikerült" átmenteni a hétfői találkozóra is, az unalmas és gyenge színvonalú első félidőben is a hazaiak akarták jobban a sikert. A második félidőben a Brassó több helyzetet is kidolgozott, de sem Zaharia, sem Sburlea nem tudott a hálóba találni. A 70. percben Ilyés durva szabálytalansága miatt emberhátrányba kerülő Brassó visszaállt védekezni, de kontráival több helyzetet dolgozott ki, mint a Rapid és közelebb állt a győzelemhez.

 

A nap meglepetését a Craiova okozta, amely a listavezető Urziceni otthonában tudott nyerni. Pedig a találkozó jól indult a hazaiak számára, Galamaz már a 11. percben megszerezte a vezetést. De örömük nem tartott sokáig, mert Baird hat perccel később kiegyenlített. A nyílt sisakos játékot bemutató két csapat előtt felváltva adott lehetőség az újabb gól megszerzésére, ami végül a vendégeknek jött össze: Costea lövése még kijött a kapufáról, de Stoianof jókor érkezett. A hátralévő időben több találat nem született, pedig az Urziceni komoly nyomás alá helyezte a vendégek kapuját.

A Dinamó a Iasi csapatát fogadta és a ez első félidőben udvarias házigazdának bizonyult, nem nagyon zavarta a moldovaiak védelmét. A második félidőben aztán Bratu rögtön megszerezte a vezetést a hazaiaknak, majd néhány vendég-helyzet után ismét Bratu volt eredményes egy büntetőt követően. Meg kell említenünk Marius Niculae nevét is, aki az első találatot megelőzően rendkívül önzetlennek bizonyult, a második előtt pedig őt tarolta le Plesca kapus.

Ezzel a győzelemmel a Dinamo 19 ponttal a második helyen áll a tabellán, holtversenyben a Steaua mögött. Az Urziceni egy ponttal áll mögöttük, míg a Rapid a nyolcadik.

 

Unirea Urziceni-Craiova 1-2 (1-1)
Gól: Galamaz (12.) illetve Baird (17.), Stoianof (63.)

Bukaresti Dinamo-Iaşi 2-0 (0-0)
Gól: Bratu (46.,63.)

Brassó - Urziceni 0-0

 

 

Kapcsolódó hírek:
Legfrissebb apróhirdetések:
További friss hírek:
Valutaváltó:


# Orosz-ukrán háború # koronavírus # baleset # harmadik híd # körgyűrű # vakcina # Nagykároly # Szatmárnémeti
Kiemelt hírek:
Promó: